Пловдив: Продължава гасенето на пожара на депото в Шишманци

Пловдив. Продължава гасенето на пожара на депото в Шишманци. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив Димитър Бришимов, от аварийно-спасителния екип пожарникари на място.  По думите му, заради падането на температурите през нощта е паднала и интензивността на горенето на пожара. „Не сме допуснали пожара да излезе от вчерашните граници“, каза Бришимов и уточни, че слоят е много дълбок, като на места достига до 15 метра. „Така, че навътре продължава горенето. Няма как камионите да стигнат до него, тъй като ще изгорят. В момента не гори, а тлее,  непрекъснато се мокри“, добави Бришимов. Очаква се с вдигането на температурите на обяд горенето също да повиши своята интензивност.
Според Димитър Бришимов прогнозите са, че пожарът може да тлее поне седмица, тъй като това е сметище. Горят битови отпадъци. „Уредите не са замерили вредности във въздуха, но заради гниенето има лоша миризма в района и затова хората протестират“, уточни Бришимов.
В момента на пожара в Шишманци има шест противопожарни автомобила с екипите си, а през нощта са били три. Очаква се всеки момент там да пристигне директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николов.

Цветана ТОНЧЕВА