Пловдив: Пътищата в областта са предимно мокри, в планинските райони – заснежени, но обработени и нормално проходими при зимни условия

Пловдив. Пътищата в Пловдивска област са предимно мокри, в планинските райони – заснежени, но обработени и нормално проходими при зимни условия. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областното пътно управление. Заснежени пътни участъци има по високите части в областта – в района на Лъки, Паничково, Студенец и хижа Здравец. Водачите трябва да шофират с подготвени за зимни условия автомобили, с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти, призовават от Областното пътно управление. Към този час трафикът на територията на Пловдивска област е интензивен. По-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, съшо по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Ограничено е преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18, поради компрометирана настилка. Срокът на ограничението е до 31 януари. До 2 февруари ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Опасност от падащи камъни има по направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“ и „Васил Априлов“. Натоварено движение се отчита и по входно-изходните артерии. Пътните настилки в града са предимно мокри, но нормално проходими. За периода до 17 януари ще останат затворени за движение двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в Пловдив, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“, до Тунела. Променени са маршрутите  на 12 автобусни линии от вътрешноградския транспорт. Причината е подготовката за откриващото събитие на инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
Тони МИХАЙЛОВ