Пловдив: Пътищата в планинските райони на областта са обработени срещу заледявания и са нормално проходими при зимни условия

Пловдив. Пътищата в планинските райони на Пловдивска област са обработени срещу заледявания и са нормално проходими при зимни условия. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти. Към този час трафикът по основните направления в областта е интензивен. Най-натоварено е движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по направленията Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Карлово. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Опасност от падащи камъни има по направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец. До 2 февруари е забранено преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по път Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Забранено е и движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Христо Ботев“, „Руски“, „Източен“, „Шести септември“ и „Васил Априлов“. Натоварено движение се отчита също по бул. „Дунав“, „България“ и „Пещерско шосе“. До 21 януари ще останат затворени за движение двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в Пловдив, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“, до Тунела. Променени са маршрутите на 12 автобусни линии от вътрешноградския транспорт.
Тони МИХАЙЛОВ