Пловдив: Стотици души са се събрали на пореден протест в с. Войводиново

Пловдив. Стотици души са се събрали на пореден протест в с. Войводиново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Недоволството на протестиращите е насочено срещу циганския произвол, след като двама цигани – на 17 и 21 години, пребиха 33-годишния военнослужещ Валентин Димов на 6 януари т.г. Протестът се провежда за 5-и пореден ден, като тази вечер събралите се хора са най-много. Сред протестиращите днес са много бивши и настоящи военни, колеги на ефрейтор Димов. До момента действията на хората протичат мирно, но организирано. От трибуната се изявяват оратори, които призовават за законност в държавата и конкретни действия срещу циганския произвол
Протестът започна с химна на България, с падане на колене и минута мълчание в памет на загиналите военнослужещи в различни мисии. След това бе прочетена молитва за единение от свещеник.
Думата взе кметът на община Марица Димитър Иванов, който бе освиркан. Към него бяха отправени упреци, че не се предприемат решителни мерки срещу циганския произвол. От трибуната бе изразена от трибуната благодарност към всички колеги на пострадалия, дошли на протеста.
Засилено е полицейското присъствие в селото, на място има повече от 10 буса на жандармерията, забелязват се и фигури от висшето ръководство на МВР.
Преди минути във Войводиново пристигнаха около 100 души, фенове на различни футболни клубове, които скандират „Българин да се наричам – първа радост е за мен“.

Цветана ТОНЧЕВА