Пловдив: Oпасност от падащи камъни има в района на проходите Козница и Стражата, също по пътищата Бачково-Нареченски бани и Кричим-Стамболийски

Пловдив. Интензивен е трафикът на територията на Пловдивска област към този час, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Асеновград, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Карлово. Пътните настилки на територията на областта са сухи и нормално проходими. Остава забранено движението на камиони над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре. Забранено остава движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Ограничено е също преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Целогодишна е забраната за движение на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Ограничено е преминаването на камиони над 5 тона при км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, в района на моста над река Марица. Обходният маршрут за водачите е по път ІІ-66 Стара Загора-Поповица и път І-8 София-Пловдив-Свиленград. Повишена опасност от падащи камъни има в района на проходите Козница и Стражата, също по пътищата Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец.
Трафикът на територията на град Пловдив също е изключително интензивен към този час. Задръствания се образуват по булевардите „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Източен“, „Руски“, „Васил Априлов“, „Шести септември“, „България“ и „Пещерско шосе“. Натоварено е движението и по всички входно-изходни артерии. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими. Временна организация на движението е въведена за времето до 18 март на кръстовището на бул. „Свобода“ с ул.  „Владивосток“ в града, заради строително-монтажни дейности. Промените касаят само маршрута на автобусните линии №10 и 15, като движението на останалите моторни превозни средства се извършва с повишено внимание.
Тони МИХАЙЛОВ