Площадът пред крепостта Царевец и прилежащите към него улици ще са затворени за движение за времето от 21.15 до 22.00 часа

Велико Търново. Във връзка с прожекцията на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ и за гарантиране на сигурността на присъстващите площадът пред Царевец и прилежащите към него улици ще бъдат затворени за движение за времето от 21.15 до 22.00 часа. Tрафикът във Велико Търново към този час е спокоен,  предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново.  Пътните настилки са сухи. Времето е облачно. Светофарните уредби в града работят нормално. По-интензивно е движението по основните пътни артерии – бул. „България“, ул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“, която е отворена за двупосочно движение. Натоварен е трафикът на пътен възел „Качица“, както и на ул. „Магистрална“ – част от главен път София – Варна.

Добри са условията за пътуване на територията на областта. Времето е облачно.  Пътните настилки са мокри. Температурата на въздуха е 26 градуса. Прохода на Републиката е отворен за движение. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена.

Надежда КРЪСТЕВА