Повишена е опасността от падащи камъни по всички пътища в област Смолян  

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е слънчево и ясно, а температурите са положителни. Пътните настилки са мокри, на места по високите и усойни части са заснежени, но са почестени и обработени с пясък и сол. Няма въведени ограничения по проходите и републиканските направления в областта. Остава затворен пътят от отклонението за НАО „Рожен“ посока Лъки до границата са ОПУ – Пловдив, като се очаква пътят да бъде отворен до края на седмицата. Заради повишаването на температурите и снеготопенето е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост. През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта.

Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са мокри. Автомобилният трафик в сутрешните часове е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА