Повишена е опасността от падащи камъни по всички пътища в област Смолян

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, без валежи, а температурите са положителни. Пътните настилки са мокри на места и се обработват срещу заледяване. През деня са получени няколко сигнала за паднали камъни по пътищата в региона,  които са отстранени своевременно. Повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Няма въведени ограничения по проходите в областта, с изключение на Пампорово, където целогодишно е забранено движението на товарни автомобили над 3,5 тона. С повишено внимание трябва да се шофира в село Грохотно заради паднала подпорна стена с каменна зидария. Движението по пътя Борино – Грохотно – Девин, в района на село Грохотно се осъществява в лявата пътна лента чрез изчакване. Мястото, което е с дължина около 10 метра е обозначено с пътни знаци. Очаква се движението да бъде нормализирано в средата на април.

Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян автомобилният трафик в края на работната седмица и по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА