Подп. Виолина Вълева, „Swift Response 2019“: Само един американски военнослужещ остава в болница, няма яснота за състоянието му

Снимка: Министерство на отбраната

Пловдив. Двама от американските военнослужещи, пострадали при учението край село Чешнегирово, вече са изписани. На лечение остава само един военнослужещ. Това съобщи за Радио „Фокус“– Пловдив подполковник Виолина Вълева от международния пресцентър на въздушно-десантното учение „Swift Response 2019“. „Все още няма информация от американска страна за състоянието на третия пострадал, който остава в болницата“, каза подполковник Вълева. От пресцентъра на учението са направили запитване и се чака всеки момент и тази информация.
„При учението загина канадски военнослушещ, а другите трима са америанци“, поясни Вълева. Те са били ранени при скока с парашути по време на въздушно-десантното учение. То се ръководи от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа и трябваше да се провежда на територията на село Чешнегирово. Разследва се как точно се е случил инцидента, след което се очаква органите да оповестят подробности.
„Въпреки трагичния инцидент учението продължава до 24 юни, но от утре се прехвърля на територията на Ново село“, каза още подполковник Вълева.
Цветана ТОНЧЕВА