Под мотото „Планината-моят дом“, РИОСВ и ДГС – Смолян отбелязаха Международния ден на планината

Снимка: РИОСВ - Смолян

С  поредица интересни и образователни инициативи под мотото „Планината-моят дом“, екоиспекцията и Държавно горско стопанство – Смолян отбелязаха Международния ден на планината – 11 декември. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Смолян.

Тазгодишните инициативи на инспекцията стартираха на 9 декември с образователна инициатива,  в рамките на която възпитаници на ПГИ „Карл Маркс“ – Смолян се  запознаха с интересни факти за емблематичния за Родопите защитен вид – Кафявата мечка.  След това беше открита  фотоизложба, подготвена от възпитаниците на училището.

На 11 декември, възпитаници на ОУ „ Иван Вазов“ – Смолян представиха красотите на планината в свои рисунки, които са изложени в сградата на инспекцията. По-късно през деня, представители на РИОСВ и Държавно горско стопанство – Смолян гостуваха на ЦПЛР-Ученическо общежитие „Васил Димитров“ в града. По време на инициативата, младежи от общежитието научиха как отпадъчните и природните материали могат да бъдат превърнати нещо красиво и сами изработиха украса за своята коледна елха.