Пожарникари и доброволци организират детски празник и демонстрации по повод Седмицата на противопожарната безопасност в Смолян

От 16:00 до 18:30 часа на площад „Свобода“ служители от група „Пожарогасене и спасителни дейности, както и доброволно формирование при Община Смолян и доброволци на БЧК-МДО ще участват в детски празник и демонстрация на пожарна и спасителна техника. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. Събитието е част от проявите, посветени на Седмицата на противопожарната безопасност. Желаещите ще станат свидетели на провеждане на спасителна акция с участието на доброволни формирование от Община Смолян, Младежки доброволен отряд и БЧК.

Отбелязването на Седмицата на противопожарната безопасност започна от началото на седмицата с дни на отворените врати и посещение на граждани в РС ПБЗН – Смолян, които ще продължат през цялото седмица, на които гражданите могат да се запознаят с професията на пожарникаря всеки ден между 08:30 часа и 17:30часа.

И днес между 09:30 часа и 13:00 часа  на площад „Свобода“ ще бъдат провеждани разяснителни беседи по пожарна безопасност. На 13 септември от 10:00 часа ще бъдат поднесени на венци на Паметник- костница кв. Райково в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и спасители.