Показват за пръв път филма за 17-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ 2019

Велико Търново. Показват за пръв път филма за 17-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ 2019. Това е деветата поредна лента за основните организатори от сдружение „Сребърна Янтра – 2003“, с която те разказват как е преминало музикалното събитие. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Румяна Начева, президент на клуба. Тя припомни, че проявата се провежда с подкрепата на Община Велико Търново и родна фолклорна телевизия.

17-то издание на конкурса се проведе от 26 до 29 септември 2019 година във Велико Търново.

70-минутният видеоразказ ни среща с носителя на Гран при – Марта Верекия на 17 години от Италия; с международното жури, ръководено за първи път от поп и джаз примата Камелия Тодорова – „Търновската царица” от едноименния български филм – класика; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория „FAMILY GROUP”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 12 държави от 3 континента – Куба, Китай, Ливан, Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Украйна, Хърватия, Словения, Сърбия  и България.

И този път във филма са използвани кадри, заснети не с един, а с два дрона от церемонията по официалното откриване пред театъра и красиви кадри от Велико Търново и Царевец.

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва  в 17.30 часа на 10 февруари (понеделник) в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“.

По време на представянето, за 9-ти пореден път, първото копие на филма ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

Луиза ТРАНЧЕВА