Полицейска акция срещу съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена в област Благоевград

Благоевград. На 29 януари от полицейски служители на РУ-Сандански, е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества. Това съобщиха от ОДМВР – Благоевград.

В хода на извършена проверка на къща в град Сандански, обитавана от 23-годишен от града са намерени и иззети: около 325 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, две електронни везни и около 6 бр. бойни патрони, за които не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. 23-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

При извършена, в района на град Кресна, проверка на лек автомобил „Ауди“ с 26-годишен водач от село Черниче, община Симитли и пътуващите в него двама мъже на 27 и 29 години и двамата от град Хасково, в автомобила е намерен найлонов чувал, съдържащ около 5,050 килограма суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая е извършено претърсване и изземване от частен дом в село Ново Делчево, общинаСандански, обитаван от 30-годишен от селото, при което е намерено и иззето около 2,45 грама кафяво, прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.