Полицейското присъствие в курортните населени места в област Благоевград е засилено заради студентския празник

Благоевград. ОДМВР – Благоевград е предприела всички необходими действия за опазване обществения ред и сигурност по време на студентския празник, който отбелязваме на 8 декември. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от дирекцията.

Във връзка с осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред и противодействието на престъпността са били проведени срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията.

Също така е имало срещи със собственици  и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, като целта на срещите е акцентиране върху възможните рискове от престъпни посегателства, а също така и даване на препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация при необходимост.

Осъществени са срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентският празник. На срещите с охранителите в частните охранителни фирми са проведени инструктажи за засилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и произшествия с тежки последствия.

За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители.

Ливия НИНОВА