Полицията във Варненско задържа 23-годишен мъж от Белослав за притежание на марихуана

Полицията във Варненско задържа 23-годишен мъж от Белослав за притежание на марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна . От там добавят, че на 26-ти декември са били проведени процесуално следствени действия – претърсване и изземване в дома на И. З., на 23 години от гр. Белослав. Намерени и иззети са зелена тревиста маса и парична сума над 1700 лв. в банкноти с различен номинал. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство.

Направената експертна справка установява, че намереното вещество е наркотик – марихуана с тегло 2,03 гр. Случаят е докладван на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, на лицето е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и в съдебно заседание му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Работата по случая продължава.

Ден по-рано, на 25-ти декември около около 12,30 ч. в гр. Игнатиево е извършена полицейска проверка на 4 лица на възраст от 22 г. до 32 г. и четиримата от гр. Игнатиево, които са били в лек автомобил. При проверката, С.И., на 31 г. предава доброволно пакетче, съдържащо зелена тревиста маса, угарка от цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса и метална кутийка, също съдържаща изсушена тревиста маса.

Лицата са задържани за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство. От направената експертна справка е установено, че веществото в пликчето, угарката и кутията е наркотик – марихуана с общо тегло под 1 гр. , след отпадането на основанието за задържане лицата са освободени.