Полицията в Пловдив ще се грижи за недопускане на пътни инциденти и затруднения на трафика по време на шествието на превозвачите

снимка: ИА "Фокус"

Пловдив. Полицията в Пловдив ще се грижи за недопускане на пътнотранспортни произшествия и затруднения на трафика по време на шествието на българските превозвачи. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областната дирекция на МВР. На 16 май директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков запозна областния управител Здравко Димитров и представители на браншови организации в Пловдивска област с мерките, които дирекцията на МВР предприема при провеждане на национално шествие на българските превозвачи на главния път Пловдив – Асеновград. За времето от 10.00 до 14.00 часа, в отсечката между село Крумово и Пловдив, се очаква да се включат над 200 тира на транспортни компании от региона. По време на шествието няма да бъде спирано движението, а за обезпечаване безопасността на самите участници и преминаващите моторни превозни средства ще бъдат ангажирани полицейски екипи от Първо РУ, също сектори „Пътна полиция” и „Специализирани полицейски сили”. При евентуално възникване на затруднения в трафика е създадена организация автомобилите да се пренасочват по обходни маршрути.
Ръководството на Областна дирекция на МВР апелира водачите на моторни превозни средства да проявят необходимата търпимост, да се движат с повишено внимание в посочения участък и да се съобразяват с разпорежданията на служителите на реда.