Полицията задържа извършителите на взломни кражби на стойност 50 000 лева от радио-релейната станция към бившия „Океански риболов”

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление „Полиция” – Бургас по отношение взломните кражби на множество платки, съдържащи ел. проводници с благородни метали, медни проводници, статор от ел. двигател и други техники (всичко на обща стойност 50 000 лв.). Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Престъпленията са осъществени от радио-релейната станция към бившия „Океански риболов”, разположена в района на „5-ти километър” – Бургас, са установени и задържани : криминално проявения и осъждан 30-годишен с инициали Н.А., криминално проявения 30-годишен с инициали Б.Р., 24-годишен с инициали Н.Н., 28-годишен с инициали Г.К., и 48-годишен с инциали К.К. всички от Бургас, имащи установена съпричастност към извършените деяния.
В условията на неотложност са проведени действия по претърсване, иззети веществени доказателства, разпитани са свидетели. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Установено е, че действителния извършител на кражбата е криминално проявения и осъждан Н.А., който предавал платките за претопяване и усвояване на златните компоненти от тях. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Пето Районно управление „Полиция” – Бургас.