Пореден протест  против новия Закон за социалните услуги ще се проведе утре във Варна

Снимка: Радио "Фокус" - Варна

Пореден протест  против новия Закон за социалните услуги ще се проведе утре във Варна. Това съобщават организаторите на проявата от Сдружение „Родители обединени за децата“.  Организаторите допълват, протестно шествие е и против новия Закон за социалните услуги, влизащ в сила от 01.01.2020г., чрез който се въвежда модел, противопоставящ правата на детето на тези на родителите му и семейството. Против антидетските и антисемейните политики, които се въвеждат в България- чуждестранен модел заплашващ традиционното българско семейство.

„Заставаме обединени, за да заявим твърдата си позиция против антисемейните политики, налагани от нашите правителства и неправомерното отнемане на деца по несъстоятелни причини. Сега, повече от всякога надигаме глас, защото опасни идеологии и практики като тези на Барневерн се разпространяват из целия свят, противопоставяйки правата на родителите на тези на децата. Нарушенията от страна на Социалните служби се превръщат в често срещан феномен в много страни. Поради тази причина много Европейски и интернационални организации, посветени на същата кауза – бъдещето на децата – се събират на 7ми Декември. Ние не сме сами, много хора по Света са изправени срещу същите сериозни проблеми и са готови да се борят за семействата си рамо до рамо!

Моля заповядайте, за да отразите събитието.

Други държави, където ще се проведе протеста, са: Германия, Австрия, Норвегия, Испания, Литва, Дания и Нова Зеландия“, се казва още в изявлението на организаторите. Очаква се протестиращите да се съберат през Катедралния храм във Варна в 13.00 часа.