Потребители от четири нови села храни домашния патронаж в Свищов

Велико Търново. Потребители от четири нови села храни домашния патронаж в Свищов . Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова. Тя уточни, че услугата вече се предлага и в Хаджидимитрово, Александрово, Горна Студена и Червена. Сега вече се обслужват 13 от 15-те населени места в региона, а причината в останалите две да не се предлага храна от Домашния патронаж е липсата на желаещи. От скоро храната се разкарва и с нов автомобил, което допълнително улеснява работата. Анелия Димитрова припомни, че Домашния патронаж приготвя и „Топъл обяд“ за 30 граждани от общината. Общият брой на потребителите му е 300 души. Готвачите приготвят храната и за пациентите на общинската болница, както и за потребителите на Дневния център за деца с увреждания.
„Фокус“ припомня, че от началото на септември миналата година Патронажът се помещава в нова сграда, ремонтирана със средства по проекта от Фонд „Социална закрила“. С тях бе закупено и ново оборудване.

Екипът на Домашния социален патронаж в Свищов се състои от 19 човека, сред които готвач, помощник готвачи, работници в кухненския блок, шофьори и хора, които транспортират и раздават храната.

Луиза ТРАНЧЕВА