Поход от Велико Търново до манастира „Св. св. Петър и Павел“ през Арбанаси поставя финала на есенната кампания „Движи се и победи“

Снимка - СИДП - Шумен

Велико Търново. Поход до манастира „Св. св. Петър и Павел“ през Арбанаси поставя финала на есенната кампания „Движи се и победи“. Събитието ще се проведе утре, на 12-ти октомври, като са предвидени два маршрута. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионалната здравна инспекция, които са едни от организаторите на проявата. Тръгването и в двата варианта ще е от кв. „Асенов“, а групите ще се събират между 9.00 и 9.30 часа. Първият маршрут ще е през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека през Дълбок дол до Ксилифор. Продължението е по червена маркировка към телевизионната кула, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след около 30 – 40 минути се достига до манастира. Вторият отново през висящия мост над р. Янтра и по традиционната пътека към Дълбок дол, където се отклонява по зелена маркировка вляво към Голямо лако. Продължението е по червена маркировка към конната база, пресича се шосето за село Шереметя – село Арбанаси и по платото след около 40 минути се достига до манастира. За тези, които не са сигурни запътя, ще бъдат осигурени водачи от изходните пунктове.
Регистрация на преминалите маршрута ще се случва в района на манастира – до 14.00 часа.
От инспекцията напомнят, че за големите награди на кампанията могат да се състезават хората, преминали най-малко два от трите етапа.

Инициативата е в рамките на Програма „Здрави деца в здрави семейства” на Община Велико Търново и РЗИ – Велико Търново.

Луиза ТРАНЧЕВА