Почти изцяло обновена програма, много изненади и добро настроение обещават организаторите на 11-то издание на Миндя рок фест

Велико Търново. Почти изцяло обновена програма, много изненади и добро настроение обещават организаторите на 11-то издание на Миндя рок фест. Това обобщи пред журналисти в старата столица политологът Евгений Дайнов, който е и сред организаторите на проявата, предаде репортер на Радио „Фокус“- Велико Търново. Той уточни, че само две от общо десетте банди са свирили до сега на сцената в търновското село. Това са неговата формация – „Магистри“ и Васко Кръпката, заедно с „Подуяне Блус Бенд“ . „Когато започнахме, преди 11 години, не знаехме, че фестивалът ще продължи повече от година – две. Обяснихме си го така – даваме отпор на всепроникващите чалга и простотия, затова и хората ни оценяват. Рокендрола е музиката на културните, след нас във всяко десето село в България организират подобни прояви“, коментира още Дайнов. Той допълни, че в последните две години публиката на Миндя рок фест се подмладила значително, което е довело и нови интересни групи. Ще има и интернационално участие – от Сърбия, Гърция и Ирландия. „На Миндя рок фест 2019 ще гостува най-голямата изгряваща група в България – „SoulBmoll“. Те са много голяма формация, свирят джаз, фънк, блус, съвременни неща. В момента „излитат“, ще дойдат и при нас“, допълни  Евгений Дайнов.

Поредното единадесето издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село. Във всеки един от дните ще свирят по пет групи, както следва  – на 23-ти август /петък/ – А.С.Р.С.;  Rock’n’Roll train; SoulBmoll; Jamie McDonald & The Number Nein, Ирландия и  Cotton Pickers, Сърбия. На 24-ти август/събота/ – The Drivers; Krekhaus; Магистри;  Sakis Dovolis Trio, Гърция и Васко Кръпката с „Подуене Блус Бенд“. Началото на концертните вечери ще е около 19.00 часа. Входът е свободен.

Очакват се над 2 000 посетители. В рамките на фестивала ще има много музика, изкуство, занаяти и разнообразни забавления. И тази година ще има две къмпинг зони, с удобства са посетителите.

Луиза ТРАНЧЕВА