По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът остави в ареста наркоразпространител след предварителното му задържане за срок до 72 часа

Уважено е било искането на Окръжната прокуратура във Варна и състав на Варненския окръжен съд е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 34-годишния Валери Г. След като е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение и за разпространение на високорискови наркотични вещества прокуратурата го е задържала за срок до 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

При специализирана полицейска операция, проведена на 15 март тази година във Варна, били задържани две лица, у които са открити амфетаминопроизводни. Двамата заявили, че са закупили наркотиците от 34-годишния Валери Г.

След задържането му той предал доброволно 22,87 грама марихуана и 11,31 грама амфетаминопроизводни. 34-годишния мъж е извършил престъплението по член 354а, ал. 1 от НК като продължавано престъпление.

Валери Г. е обвиняем и по неприключило  досъдебно производство също по член 354а от НК. Според прокуратурата той е с много висока степен на обществена опасност, което е видно и от справката му за съдимост.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.