По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража двама обвиняеми за разпространение на наркотици

Исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама наркоразпространители бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура във Варна.

35-годишният Емил С. и 45-годишният Асен У. са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Варна за разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешение – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс и са били задържани първоначално за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

Въпреки началния етап на разследването по досъдебното производство срещу двамата наркоразпространители има многобройни доказателства, че те са превърнали продажбата на наркотици в доходен бизнес, с който се занимавали от около две години до задържането им на 5 април 2017 г.

Емил изхвърлил през терасата значително количество наркотично вещество непосредствено преди започване на претърсването в дома му. Разпитани свидетели обяснили, че той продава наркотици на непълнолетни и малолетни. През времето, когато полицията извършвала претърсване в дома на Асен, продължавали да идват негови редовни клиенти, за да си купят от него  наркотични вещества.

И двамата обвиняеми са безработни и без официални доходи. Въпреки това демонстрират висок стандарт на живот.

Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.