По предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов промените в Закона за вероизповеданията бяха прегласувани и приети отново

София. По предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов промените в Закона за вероизповеданията бяха прегласувани и приети отново, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ промените гласуваха 109 народни представители, „против“ – 24 „въздържал се“ – 3 , с което те бяха приети. „Искам и правя процедура да направим прегласуване на законопроекта, защото моят глас е отчетен като против, а аз съм гласувал „за“. Има технически проблем с устройството, не само моето, но и на г-н Манушев. Затова искам прегласуване“, каза още Цветанов.
Преди предложението на Цветан Цветанов имаше редица процедури по начина на водене. Юлиан Ангелов от НФСБ заяви, че се прави така, че едното вероизповедание да има привилегия спрямо другото, което е погрешно. „Това дразни хората“, каза още Ангелов. Процедурите за отрицателен вот и фактът, че законопроектът се прегласува по искане на Цветан Цветанов предизвикаха недоволството на Николай Александров от „Атака“. „При процедура с отрицателен вот се заключва гласуването“, каза Николай Александров.
Деница КИТАНОВА