По указания на премиера Бойко Борисов Междуведомствената комисия към МС свиква заседание на 30 юли във връзка с засегнатите от дъждовете райони в община Тетевен

След съгласуване на действията между председателя на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и министър на вътрешните работи Валентин Радев и министъра на регионалното развитие и благоустройството, Николай Нанков отпътува за община Тетевен. Целта на посещението е на място да бъде направен преглед на обстановката в населените места, засегнати от обилни валежи, с оглед по-бърза оценка и вземане на решение за подпомагане от страна на Комисията. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Във връзка с това, по указания на министър-председателя Бойко Борисов, Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет свиква заседание на 30 юли 2018 г.
Положителният опит за съкращаване на сроковете за вземане на решение за подпомагане на пострадали региони бе приложен по разпореждане на министър-председателя Борисов при преодоляване на последствията след наводненията в началото на месец юли, предизвикани от проливни дъждове в района на Мизия.