По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене във велкикотърновското село Балван

Велико Търново. По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене към Центъра за превенция и спорт във велкикотърновското село Балван. Това каза полицейски инспектор Красимир Косев от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че обученията  на децата от 20-те центъра за работа с деца и младежи през летните месеци продължава. Заниманията се осъществяват по график – по два пъти в седмицата. Последното е било на 21 юни с децата от Шемшево и Леденик. По думите на инспектор Косев интересът към тези площадки от страна на децата е много голям. Те идват както със своите възпитатели, така и със своите родители.

Той съобщи, че на 2-ри юли ще бъде разкрита и Лятната детска академия. Тази година откриването ще се състои в Дебелец. Продължава и съвместната кампания на Община Велико Търново и сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Велико Търново  „Да пазим децата на пътя“. Тя стартира на 31 май. В нея участват полицейски служители и деца от над 14 населени места в общината. Заедно те раздават листовки на водачите на МПС. Предстои да се реализират още пет  акции до края на месец септември.

Надежда КРЪСТЕВА