ПП АБВ: С виртуозна цигулка и минута мълчание бе почетена паметта на акад. Светлин Русев

София. С виртуозна цигулка и минута мълчание бе почетена паметта на акад. Светлин Русев. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Маестро Минчо Минчев свири в памет на големия художник и колекционер акад. Светлин Русев в Балната зала на Двореца. Световноизвестният цигулар, заедно със сина си – Никола Минчев, дойде специално в знак на почит към твореца. Двамата бяха приятели и споделяха общи каузи в защита на българското изкуство. Събитието започна с минута мълчание в памет на акад. Светлин Русев.
Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка и зам.-председателят на партията Любомира Ганчева подариха на маестро Минчев Патриотичния календар на АБВ, който започва с 3 март – началото на съвременната българска държава. Заячка подчерта, че календарът има специална връзка с акад. Светлин Русев – една от датите в изданието е посветена на годишнината от Дарение „Колекция Светлин Русев“, което майсторът прави на художествената галерия в Плевен.
„Тази вечер в залата има много приятели на Светлин Русев, ние сме едни от сравнително новите, но се гордеем, че можем да го наречем наш приятел. Въпреки, че тази вечер Майстора не е сред нас, вярвам, че музиката на маестро Минчев стигна до него“, каза Заячка.