ПП ГЕРБ ще проведе Национално събрание в НДК

Снимка: ПП ГЕРБ

ПП ГЕРБ ще проведе Национално събрание. Форумът ще се състои в Зала 3 на НДК от 12.00 часа. На събранието ще присъстват 1200 делегати от цялата страна.
В рамките на форума ще бъдат предложени и гласувани промени в Устава на ГЕРБ и в състава на Изпълнителната комисия на партията. Очаква се Цветан Цветанов да бъде освободен от заеманите от него ръководни постове. Досега той заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб. До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал „Апартаментгейт“. В скандала бяха замесени и други лица от кабинета „Борисов 3“ – бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министъра на спорта Валя Николова. Заместник областният управител на София Томи Николов също подаде оставка заради „медийни публикации“. На форума ще бъде гласувано и освобождаването на Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия, която беше назначена за посланик на България в Израел.
На предстоящото заседание се очаква броят на заместник-председателите на партията да бъде редуциран от трима на двама. Предвижда се и създаването на нова Комисия по етика, която ще следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания.
По време на събранието се очакват и предложения за промяна размера на членския внос за ГЕРБ, който към този момент е 2 лева годишно.