Правителствена информационна служба: Премиерът Бойко Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал за път Мездра-София

Снимка: Официален сайт на Бойко Борисов

Във връзка с информация в медиите за изпратен сигнал до Върховна касационна прокуратура относно катастрофата край Своге през август миналата година, ви информираме, че с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов, на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя. В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя. Министър-председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал.
По-рано от гражданско движение „БОЕЦ“ внесоха във ВКП сигнал за извършени престъпления от премиера Бойко Борисов, в който се посочва, че той е бил официално известен и уведомен за дефектите на път Мездра – Елисейна – Своге – Нови Искър и не е изпълнил служебните си задължения, като в съучастие с други лица чрез виновно бездействие е съпричинил и носи отговорност за смъртта на 20 човека.