Празник „Пъстроцветни усмивки“ за Деня на детето ще се проведе на входа на Морската градина във Варна

Празник „Пъстроцветни усмивки“, посветен на 1-ви юни- Международен ден на детето, ще се проведе от 10.30 часа на входа на Морската градина, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Близо 200 деца от общинските детски градини ще се забавляват с любимите си приказни герои. Децата  ще се включат в различни занимателни игри, много танци веселие и изненади.

По повод празничния 1-ви юни безплатно за деца до 14-годишна възраст ще работят и част от спортните съоръжения, стопанисвани от общинското предприятие „Спорт Варна“.

Ученици от Първа езикова гимназия, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Димчо Дебелянов“ ще посетят Пункта за базиране на ВМС. Те ще имат възможността да се запознаят отблизо с отговорната професия на военните моряци, както и с корабите, съоръженията и техника на военноморската база. Събитието е в рамките на програмата за съвместна работа на общинската организация на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна, и дирекция „Образование и младежки дейности“, по родолюбиво и военно-патриотично възпитание на учащата младеж.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА