Празнична света литургия за Ивановден бе отслужена храм „Св. Неделя“ в Смолян

Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския храм „Св. великомъченица Неделя“ от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие  архимандрит Висарион, който е и предстоятел на храма. Това съобщиха от Архиерейско наместничество – Смолян. С него съслужи иконом Запрян Шиков от храма и секретар на Архиерейското наместничество. Помощници им бяха иподяконите Даниел, Валери  и Иван. Литургията се съпровождаше от песнопенията на църковния хор с диригент Росица Казалиева.

Евангелските текстове, прочетени по време на Литургията, припомниха живота и значението на Йоан Кръстител като предтеча, който подготвя пътя на Христос, като вестител на Божията воля да обновяваме душите си  чрез покаяние и необходимостта за следваме съветите на Спасителя.

Архимандрит Висарион поздрави  имениците  и семействата им, като пожела Божия закрила над домовете  и чадата им. Помоли се и за свещениците от Смолянска духовна околия, като произнесе имената на всички, започвайки с имениците отец  Иван Василев и отец Иван Марински – да имат здраве и добро  служение.

На всички в храма пожела Божието благословение  и  Неговата велика милост  и общението със  Светия Дух да бъдат  над  нас, като изрече преди това молитвата за закрила и  благоденствие на българския народ.

Тържественото богослужение завърши с многолетствие – изпълнение от духовниците и хора на песнопението „На многая лета“, съпроводено с продължителен камбанен звън.