Празнично веселие и много награди е подготвила Община Свищов за всички жители и гости на града, които ще посрещнат 2020-та година на пл. „Алеко“

Велико Търново. Празнично веселие и много награди е подготвила Общината за всички, които ще посрещната новата 2020-та година в Свищов. Тържеството, по традиция, ще се проведе на пл. „Алеко“ и започва в 23.30 часа, съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Росен Маринов, директор Дирекция „Култура и културно наследство“ в местната администрация. Специален гост в новогодишната програма ще бъде Литаковската духова музика – група съставена от млади музиканти.

„Със сигурност техните изпълнения ще допринесат за още по-празничното настроение тази вечер. Ще спазим и традицията с новогодишната томбола, която Община Свищов организира ежегодно. Раздаването на безплатните талони за участие ще започне в 23.30 часа пред коледната къщичка на площада. Подаръците отново ще са изключително атрактивни и мисля, че за поредна година ще успеем да съберем хиляди жители и гости в центъра на Свищов“, допълни Росен Маринов.

Общината е подготвила още много музикални изпълнения, празнична наздравица и почерпка.

Луиза ТРАНЧЕВА