Прегазеният при кражба циганин в Болярино е крал коне от фермера и друг път

Пловдив. Няма полицейско присъствие в село Белозем, където живее фамилията на прегазения при кражба циганин. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив кметът на село Белозем Иван Тачев. 31-годишният мъж е бил блъснат от джипа на 61- годишен кипърец във фермата му. Трагичният инцидент стана в село Болярино, през нощта в събота срещу неделя. Димитракис Пириллис живее в селото от 2002 година и често е бил подлаган на тормоз от цигани от Белозем. „Крадоха му техника, животни, свалиха му оградата, палиха му къщата, какво ли още не му правиха“, разказа Тачев. „Познавам ги и тях, и този човек – но те го съсипаха“, добави той. „Убитият има 14 присъди. Братята на загиналия също са постоянно по затворите“, твърди кметът Иван Тачев.
По думите му, в момента в село Белозем е спокойно. Кметът е ходил до циганската махала и вчера, и днес. „Истина е, обаче, че циганите  заплашват, че щели да пребият кипъреца, като се прибере, но не мисля, че ще се стигне до там“, добави Тачев. Според него, повече от явно е, че фермерът не е можел повече да търпи това, щом е тръгнал да гази.
Собственикът на фермата е задържан за 72 часа. Ако обвиненията срещу него бъдат доказани, той ще получи от 10 до 20 години затвор.
Другите двама крадци също за задържани. Мъжът е загинал на място в кравефермата, след като Димитракис Пириллис ги подгонил с джипа си. Другите се разбягали.
Цветана ТОНЧЕВА