Преглед на основните теми във варненския печат

Снимка: pixabay.com

За поредна година Варна ще събере на едно място представители на най-големите световни компании. Технологичната конференция Innowave Summit 2019, коятo ще се проведе от 19 до 20 октомври в Двореца на културата и спорта се очертава като най-добрия форум на Балканите и в Югоизточна Европа и се очаква да бъде посетена от над 5000 собственици на различни видове бизнес, мениджъри и бизнес ръководители, както и стартъп компании, четем в днешния брой на в. „Черно море“. Поканени са 75 лектори. „Конференцията е фокусирана основно върху цифровизацията на бизнеса и публичния сектор, каза главният организатор на събитието – Димитър Василев. Акцент тази година ще бъде поставен върху международните отношения между Румъния и България от една страна и между Великобритания и България от друга. Ще бъде дадена възможност на нашите компании да продават в глобален мащаб. Ще бъде обърнато внимание върху иновациите в областта на маркетинга, продажбите, електронната търговия и всички други сектори“, отбеляза Василев.

През последните двайсетина години комарите не са били чак такъв проблем за Варна, с малко усилия можехме да предпазим гражданите от бурното развитие на популациите, но картината се промени коренно последните две години. Това каза Антоанета Тончева, директор на ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ , в студиото на сутрешния блок на тв „Черно море“ –„ Утро в нашия град“. Бум на летящите кръвосмучещи насекоми това лято отчетоха и здравните инспектори.

Изготвят се енергийни одити за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на шест общински лечебни заведения във Варна – ДКЦ 1 Св. Климентина“, ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“, ДКЦ 3 Варна, ДКЦ 5 „Св. Екатерина“, ДКЦ „Чайка“ и Специализираната АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“. Това съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към община Варна.  Осигурени са средства в бюджета, а лечебните заведения вече имат сключени договори с външен изпълнител за изготвяне на енергиен одит.