Преглед на основните теми във варненския печат

Снимка: pixabay.com

„Остава забраната за движение на коли в Морската градина“, става ясно от водещата публикация в днешния брой на вестник „Черно море“. Забраната не е спирала да действа, каза Пламена Маринова, зам.-кмет по правните въпроси. Редакцията припомня, че Върховният административен съд (ВАС) върна колите в Приморския парк до влизането в сила на промените в Генералния план за организация на движението. От общината обаче заявиха, че процедурата е приключила в деня, в който заседава ВАС, и на практика забраната не е била прекратявана.

„Доходите проблем № 1 на хората с увреждания“, е друга тема в броя. Ниските доходи са проблем №1 за хората с увреждания във Варна. Не може след като държавата е обявила праг на бедността от 348 лв. (363 лв. за 2020 г.), да има инвалидна пенсия от 170 лв. Това е голяма несправедливост спрямо нас при обявен екзистенц минимум. Това заяви в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов Веселина Стоилова, омбудсман на хората с увреждания в града.

„Връчиха отличия на млади учители“, става ясно от водещото заглавие на трета страница. За 15-и път във Варна бяха връчени отличия на млади учители за мотивиран старт в професията. Кметът на Варна Иван Портних награди 14 млади преподаватели. Номинираните кандидати са посочени от колективите на детски градини и училища.