Преглед на основните теми във варненския печат

Снимка: pixabay.com

„Над 600 загинаха и 8000 са ранени в катастрофи“, съобщава на първата си страница днес вестник „Черно море“. Тежките инциденти на пътя през последните дни наложиха Пътна полиция да започне мащабна акция в цялата страна. Засилено полицейско присъствие има на местата с концентрация на катастрофи в тъмната част на денонощието, предаде БНТ.

„103-ма нови заболели от варицела за седмица“, става ясно от водещото заглавие на втора страница. Увеличават се случаите на заболели от варицела в периода 6-12 декември във Варна. 103 нови случая отчитат от Регионалната здравна инспекция. Спрямо предходната отчетна седмица при случаите на варицела се наблюдава 16% ръст. Ръст се наблюдава и при броя на регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) – 333 случая срещу 281 от предходната седмица. Заболелите от грип за периода са 2 случая. Диагнозата е поставена по клинични данни. Усложненията от остри респираторни заболявания са 65, клинично изявяващи се като бронхити – 32 и 33 пневмонии.

„В сила е нов график за движение на влаковете“, е водещата тема на трета страница. От неделя (15 декември) влезе в сила новият График за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, а за подобряване на обслужването са оптимизирани връзките на влаковете в основни гари и е увеличен броят на пътническите композиции по някои направления. Това съобщиха от БДЖ.