Преглед на основните теми във варненския печат

Снимка: pixabay.com

„Взрив в жилищен блок погуби двама души“, съобщава на първата си страница днес вестник „Черно море“. „Силен взрив разтърси блок 302 в кв. „Вл.Варненчик“ и предизвика пожар вчера сутринта. Инцидентът е станал към 4.20 ч. на 13 януари. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН – Варна. От ударната вълна и палежа са загинали двама души, чиято самоличност се установява чрез ДНК-експертиза. Една от жертвите е жена, живееща в съседния апартамент. Предполага се, че в жилището, което е на IV етаж, е имало взривоопасни вещества, тъй като газовата бутилка е намерена от пожарникарите непокътната.

„Адвокат завлякъл 12 души с половин милион лева“, се посочва в публикация на втора страница в броя. През 2019 г. спрямо 38-годишния юрист е повдигнато обвинение за извършена в периода от 2 юни 2015 г. до 16 февруари 2017 г. измама в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. В резултат на деянието са пострадали общо 12 души, сред тях съпрузи и роднини, като причинената им имотна вреда е в общ размер на 505 623 лева.

„Щабът на ВМС отбеляза 121-годишнина“, се посочва на четвърта страница. Щабът на Военноморските ни сили отбеляза 121-годишнина от създаването си в тържествена обстановка. В своето приветствено слово командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов подчерта важната роля на структурата да ръководи, планира и анализира действията на военния флот в защита на суверенитета на морските граници на България.