Преглед на основните теми във варненския печат

Снимка: pixabay.com

„Разширяват с 5700 места „синята зона“, е водещото заглавие в днешния брой на вестник „Черно море“. Разширяването на „синята зона“ във Варна ще влезе в действие в средата на годината. Надяваме се до края на април да имаме готовност за това. Проектът за втория етап, който ще обхване широкия център, е готов от м.г. Трябваше само да приключим с определени процедури. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов инж. Младен Иванов, шеф на общинското предприятие (ОП) „Паркинги и Синя зона“. Предстои рехабилитация на участъците при подходящо време и поставянето на необходимата маркировка. Надяваме се и на съдействие от гражданите при молба от наша страна за освобождаване на улиците, добави Иванов.

„Учат чужденците у нас как да не се плашат от сирени“, става ясно от публикация на втора страница. Електронна книга ще събира полезна информация за чужденците, които искат да се установят в България. Електронният наръчник има за цел да улесни имигрантите, дава практически насоки от стъпките за придобиване на статут за пребиваване до традиции и обичаи. Инициативата е дело на чилиеца Дани Монтиглио, който от години живее във Варна. Наръчникът ще излезе и на хартиен носител.

„Номинираха наш ученически проект за конкурса „Посланици на здравето“, е друго заглавие в броя. 60 проекта на ученици от I до XII клас са допуснати до участие в XII издание на националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ – 2019 – 2020 г., иницииран в рамките на националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).