Преглед на основните теми във варненския печат

„40% от новогодишните куверти вече са продадени“, съобщава челото на варненския вестник „Черно море“.  Около 40% от новогодишните куверти в града вече са продадени, съобщи за Медийна група „Черно море“ председателят на варненската Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. Той отчете, че това е повишение спрямо миналата година. Повече варненци предпочитат да празнуват във вътрешността на страната, от- беляза той. От Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите отбелязват също 16% ръст на фирмените и новогодишните тържества във Варна.

„Спряха от продажба 40 кг. Хайвер и 140 кг. Скумрия във Варна“, е друго заглавие от страниците на днешния брой. Масови проверки преди Никулден започнаха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Българската агенция по безопасност на храните. Те ще продължат до 6 декември. Инспектират се търговски и рибностопански обекти и заведения за хранене. „Проверките във Варна започнаха още в края на ноември. До момента сме направили 30 инспекции и сме връчили едно предписание. Имаме възбранени 40 кг хайвер и 140 кг студена пушена скумрия“ – каза пред журналисти д-р Златина Димова – директор на областната дирекция по безопасност на храните.

„Градската елха грейва навръх Никулден“, съобщава още изданието. Градската елха във Варна ще грейне по традиция навръх Никулден. За настроението на малки и големи ще се погрижат участниците в празничния концерт, който ще започне в 17,30 ч. на пл. „Независимост“, съобщиха от пресслужбата на общината. В програмата, организирана от дирекция „Култура и духовно развитие“, ще вземат участие балетно студио „Звездна дъга“, вокална формация „Бънджи сингърс“, вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“ детски хор „Добри Христов“ и вокална  група „Звездни струни“ при Общински детски комплекс, хип хоп танцова формация „Rio Crew“, детски танцов състав при СОУ Елин Пелин“, Донко Марков и Габи Петрова. След концерта са предвидени празнични илюминации, а децата-участници ще получат торбички с лакомства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *