Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Търновец в битка с институциите, за да върне 4-годишния си син“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”.  Великотърновецът Николай Мирчев вече няколко месеца се бори с институциите, за да си върне 4-годишния син. След раздяла с майката на детето преди три години, бащата всеотдайно се грижел за момченцето. С решение на съда, след 6-месечно отлагане от страна на майката, тя решава, че иска да отглежда сина си и го взима от бащата. Мъжът е категоричен, че няма да се откаже от детето си. Повече за семейната история може да намерите на страниците на вестника.

„С 300 000 лв. ремонтират пътя Стражица-Ново Градище“ е друго заглавие от страниците на вестника. Близо 300 000 лв. са заложени за ремонта на пътя Стражица-Ново Градище от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Дълги години третокласният път беше в изключително лошо състояние, заради което неведнъж хората от Ново Градище, Мирово и Кавлак сигнализираха отговорните институции. Беше сформиран и Инициативен комитет, който да се бори за решаване на проблема, заради огромните кратери, създаващи опасност за движението.

„Етър“ вдигна контузените за мача в Русе“ четем на спортната страница на вестника.

„Чистят коритото на Янтра от наноси в района, където нивото й се вдига над шест метра“ е водещо заглавие в другия областен ежедневник „Борба“. Започна голямо почистване на коритото на Янтра. Специализирана техника премахва отново наноси и горички в района под Грандхотел „Янтра“, за да се подобри проводимостта. Парите са осигурени от държавата по настояване на великотърновското кметство заради системните наводнения.

„Четирилентов стоманен кръст издигнаха над село Марян“ е друго заглавие от ежедневника. Християнският символ е дарение от група марянчани за традиционния Събор на будното балканско село, който се провежда на 19 август. Доброто им дело връща спомени отпреди 180 лета, когато на същата дата при голяма тържественост, радост и величие за вярващите е осветена църквата в Марян, издигната с помощи и доброволен труд на местните хора.

„Осем медала за „Хемус таекуондо център от турнир в Пловдив“ четем на спортната страница на вестника.