Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „2 млн. лева са инвестирани в текущи ремонти на пътища“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”.  Близо 2 млн. лв. са инвестирани в текущи ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. Това са средствата без парите за пътни знаци и маркировка, уточни инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление. Около 500 000 лв. са вложени в един от най-трудните райони – Прохода на Републиката, където са изрязани крайпътните храсти и е извършено изкърпване на компрометираните участъци. Къде още се предвиждат ремонтни дейности може да прочетете на страниците на вестника.

„Пациентка стои 6 часа в скенер, забравена от медици“ е друго заглавие от страниците на вестника. 70-годишна жена е била забравена от медицинския персонал в скенера в болницата в Павликени, където прекарала 6 часа, докато близките й я издирвали. Абсурдният случай е от началото на октомври, когато пациентката е приета за лечение заради пневмония. След като състоянието й не се подобрява от приложената терапия, жената е насочена за изследване със скенер. След процедурата по неясни причини е  забравена от медиците, направили изследването. Когато по-късно дъщеря й отива на свиждане в болницата се оказва, че никой не е виждал възрастната жена. Предположението на лекарите било, че вероятно доброволно е напуснала лечебното заведение. Близките й веднага я обявяват за издирване и започват да я търсят при близки и роднини. Няколко часа по-късно жената е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

„Три сребърни медала за младите боксови надежди на „Ивайло-99“ четем на спортната страница на вестника.

„Проектират нов обход на Велико Търново от север“ е водещо заглавие в другия областен ежедневник „Борба“. Нов обходен път от север, който ще излиза до Бившето сержантско училище и ще минава по билото над квартал „Картала“, осигурявайки бърза връзка със старата част, се проектира в момента, разбра „Борба“. Отсечката ще е своеобразно продължение на съществуващата сега главна улица в района „Стоян Михайловски“. Тя минава по протежението на северния квартал, а от запад в момента се прави продължението й до новия жилищен комплекс „Орловец“.

„Двама горнооряховски медици с награди в кампанията „Лекар на годината 2019“ е друго заглавие от ежедневника. Д-р Илко Костурков и д-р Елиас Хаддад от МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Горна Оряховица бяха наградените представители на областта в престижната традиционна кампания „Лекар на годината“, организирана от Българския лекарски съюз. Двамата медици получиха призовете си на официална церемония в четвъртък вечерта в София, в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, доц. Диана Ковачева – омбудсман на България и други.

„Осем отбора влизат в битка за Купа М&ВМ, Бончо Генчев и национали награждават децата“ четем на спортната страница на вестника.