Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Нов четирилентов път свързва кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Новата част на улица „Иларион Драгостинов” вече облекчава сериозно организацията на движение към кварталите „Бузлуджа” и „Зона Б” във Велико Търново. Тъй като свързва най-големия жилищен район в града, отсечката е четирилентова. Любопитен факт е, че градски път с подобни габарити в Старата столица не е строен от поне няколко десетилетия назад. Новата част на улица „Иларион Драгостинов” е с енергоспестяващо LED улично осветление, а тротоарите са широки по два метра. Предвидена е и възможност да бъде поставен светофар за пешеходците в района на СУ „Вела Благоева”.

„След случая със забравената пациентка: Сложиха звънец в скенера на павликенската болница“ е друго заглавие от страниците на вестника. След нелепия случай, при който възрастна пациентка беше забравена 6 часа в скенер, в болницата в Павликени е поставен специален звънец за сигнализация. Инцидентът стана обществено достояние преди дни, когато близките на 70-годишната жена разказаха за случилото се.

„22 медала за „Царевец-ВТУ“ от турнир в Бургас“ четем на спортната страница на вестника.

„10 души са арестувани заради незаконна сеч край Арбанаси при полицейска акция в ДГС „Болярка“ е водещо заглавие в другия областен ежедневник „Борба“. Полицията във Велико Търново влезе вчера рано сутринта в Държавното горско стопанство „Болярка“. Операцията е заради незаконна сеч на дървета в района на Арбанаси, между двете общини Велико Търново и Горна Оряховица. Арестувани са били четирима горски, управител на фирма за дърводобив и петима работници. Иззети са множество документи и тепърва ще се установява дали става въпрос за неистински позволителни за сеч или друга схема. Край сградата имаше полицейски коли и бус на криминалната лаборатория.

„Дневният център за деца с увреждания в Свищов беше представен на международен форум в Германия“ е друго заглавие от ежедневника. Участието на българските представители бе в сесията, посветена на препядствията пред децата с увреждания и преодоляването на предизвикателствата. Госпожа Яна Дончева презентира добрата практика на Дневния център за деца с увреждания в Свищов и услугите, чрез които все повече деца развиват умения, интегрират се в обществото и живеят пълноценно.

„Болярчета“ спечелиха M&ВМ, Рафаел Чокалов е най-добър състезател на турнира в ДКС „В. Левски“ четем на спортната страница на вестника.