Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „ВМРО-БНД” ще имат 17 съветника в област В. Търново“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Резултатите от местните избори в неделя ни задоволяват, но не са максимумът, който ние си поставяме и който ще следваме, заяви народният представител доц. Милен Михов, който е областен председател на ВМРО-БНД. По думите му формацията продължава да се утвърждава като важен обществен и политически фактор в страната, включително и в област В. Търново, където ще има общо 17 общински съветника. На предходните избори те са били 10.
„Подравняват настилката от гранитни блокове по тротоара на улица „Васил Левски“ е друго заглавие от страниците на вестника. Започват ремонтните дейности на настилката от гранитни блокове по тротоара на улица „Васил Левски“ във Велико Търново. Целта е да се подобри гладкостта на настилката и да бъдат избегнати неравностите, възникнали с времето при постепенното слягане на част от блоковете и образуването на неравности. След приключването на подобен вид работи по тротоарната настилка на ул. „Цар Освободител“ предстои изравняването и на тротоарната настилка от гранитни плочи на ул. „Васил Левски“ от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до пешеходната пътека пред Централна поща. „Билетите за „Етър” – ЦСКА са в продажба“, четем на спортната страница на вестника.
„Търновец разработва приложения за предпазване от трудови злополуки и от агресивни хора“ е водещо заглавие в другия областен ежедневник „Борба“. Приложения за предпазване от трудови злополуки и за разпознаване на агресивни хора е разработил Станко Станков. Той е програмист, разработва софтуер за различни фирми, а в свободното си време пише приложения, които могат да направят живота ни малко по-безопасен. Какво представлява софтуерът може да прочетете на страниците на вестника.
„Всяка пета пусната бюлетина в региона – недействителна“ е водеща тема и в този ежедневник. Гласът на всеки пети, пуснал бюлетина на местните избори за общински съветници, е отишъл нахалост. Справка на „Борба“ от протоколите в общинските избирателни комисии показа, че в региона има над 25 хиляди недействителни бюлетини, което е рекорд. Никога досега цифрата на неотчетените в нечия полза бланки не е била толкова фрапираща. Потресаващо непознаване на системата на гласуване, масово бъркане с преференциите и нека си го кажем – неграмотност, са причините, които се налагат от само себе си.
„Фенове на „Етър“ с поредна благотворителна акция“ четем на спортната страница на вестника.