Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Бизнесът е против отпадането на отстъпката за такса смет“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Нараства недоволството сред бизнеса във В. Търново заради планираното премахване на отстъпката при плащане на такса смет. През последните години гражданите могат да ползват 10% отстъпка от размера на таксата за смет ако платят пълния и размер до 30 април … Какви промени се планират, какво ги налага и кой е недоволен от тях, прочетете на страниците на изданието.

„3D виртуална разходка в арбанашки храм засне италиански екип на Гугъл“, пише още вестникът. 3 D виртуална разходка в арбанашката църква „Рождество Христово“ засне и представи пред великотърновци италиански екип, партньор на софтуерния гигант Гугъл. Продукцията, която зрителите видяха в музей „Възраждане и Учредително събрание“ във В. Търново, е реализирана по проект за дигитализация … Повече за нея можете научите от вестника.

„Жена е със счупена ръка след катастрофа“ е новина от криминалната хроника.
Страница пета ни разказва за Коледния базар в старата столица, който бе открит в края на миналата седмица и изкушенията, и изненадите, които можете да намерите там . „Етър“ се срина, призиви за оставка“ е новина от спортните страници.

„Съветници от ГЕРБ с десет обосновани искания към новия бюджет на старата столица“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. „Продължава подобряването на градската среда във В. Търново. И в предходния мандат, и по време на предизборната кампания поехме ангажимента да не спира облагородяването на кварталите, обновяването на улици, стълбища и тротоари … Това коментира председателят на групата на ГЕРБ във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски … Повече за това какво е включено в Инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2020 година и кога започва реализацията на идеите, прочетете на първа страница на вестника.

„Приказен коледен автобус ще радва децата от Търновска община“ е друга новина от днес. 500 деца от подготвителните групи и детските градини в община Велико Търново ще могат и този декември да се повозят на коледния автобус. Зад волана, както винаги, ще бъде самият Дядо Коледа, а главна спирка от обиколката на града ще е Коледният базар в парк „Марно поле“ … Какви изненади ще има там за малчуганите прочетете във вестника.
В днешното издание има материал и за младежи от ВМРО, които „отбелязаха с почетна стража век от подписването на Ньойския договор“.
„Задигнаха 10 000 лева от фирмен офис във Велико Търново“ е новина от криминалната хроника. „Финалният щурм донесе на етърки крайния успех“ е заглавие от спортните страници.