Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „С 10% скачат заплатите във Великотърновския университет“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. С 10% се очаква да бъдат увеличени заплатите на преподавателите и служителите във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от 1 януари 2020 година, съобщи ректорът на Университета проф. Христо Бонджолов. Това ще стане при положение, че от Министерство на образованието и науката потвърдят с писмо своето намерение за увеличение на субсидиите за ВТУ с 1 млн. лв. … Кога се очаква потвърждението и повече за финансовото състояние на образователната институция, прочетете на страниците на изданието.

„Великотърновци останаха без парно“, пише още вестникът. Абонатите на „Топлофикация-ВТ“ останаха на студено за два дни, сигнализираха граждани в редакцията на „Янтра ДНЕС“. Проблемът е от събота, когато се оказва, че водата постъпва в абонатните станции с температура около 43 градуса при оптимални стойности от 55-60 градуса и на практика не може да затопли радиаторите … Решен ли е вече проблемът и какъв е коментарът на топлофикационното дружество, можете научите от вестника.

„Разкриха кражба на 1700 долара и преносим компютър“ е новина от криминалната хроника.
Страница пета ни разказва за колекция от над 100 плочи с рок музика, която притежава етнологът д-р Миглена Петкова . „Треньорът на „Етър“ Росен Кирилов подаде оставка“ е новина от спортните страници.

„Учителка в … детска градина заловена с кокаин за 5000 лв. при ювелирна полицейска акция“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. Учителка в детска градина във Велико Търново е арестувана при ювелирна операция на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР в неделя следобед в Шереметя. Тогава е извършена проверка на лек автомобил „Рено“… Повече за акцията и заловената преподавателка, прочетете на първа страница на вестника.

„Започва пълен ремонт на главната улица „България“, паралелно правят и две кръгови кръстовища“ е друга новина от днес. Община Велико Търново обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на пълен ремонт на главната градска улица „България“. Предвидена е нова организация на движението, нови светофарни уредби със система за приоритетно пропускане на градски автобуси и нови спирки с информационни табла, захранвани със слънчева енергия … Повече за предстоящите ремонти прочетете във вестника.
В днешното издание има материал и за Мануела Попова от Лясковец, която получи награда за най-добър млад маркетолог у нас.
„19-годишен спипан да шофира надрусан“ е новина от криминалната хроника. „Росен Кирилов хвърли оставка, Калоян Чакъров ще води отбора до изора на старши треньор 0“ е заглавие от спортните страници.