Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Военни и ИТ специалисти са рекордьори по доходи във ВТУ и НВУ“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Никаква безработица, 100% приложение на придобитото висше образование и високи заплати – 1322 лв. среден облагаем доход, има сред завършилите направление „Военно дело“ в НВУ „Васил Левски“ във В. Търново. Най-добре платени сред възпитаниците на военния ВУЗ са курсантите с дипломи по авиация … Какъв е техният среден доход, как се реализират останалите студенти и курсанти и повече за обучението в НВУ прочетете на страниците на изданието.

„Над 20,8 млн. лева е събрала от данъци и такси Търновска община“, пише още вестникът. Над 20,8 млн. лв.е събрала Община В. Търново от данъци и такси са 9-месечието на годината. Най-много са постъпленията от такса битови отпадъци – 5,4 млн. лв. при планирани приходи от 6,5 млн. лв. Събраните пари до края на септември от недвижими имоти са 4,7 млн. лв. … Повече за местните данъци и такси, дали ще има промяна и колко се очаква да са постъпленията от тях можете научите от вестника.

„5 г. затвор за непълнолетен, удавил братовчед си“ е новина от криминалната хроника.
Страница пета ни разказва за д-р Николай Войчев, който „носи името и сръчността на двамата си дядовци“. „Голмайсторът Дани Младенов на сбогуване“ „Етър остана в сърцето ми!“ е заглавие на интервю от спортните страници.

„Вдовица и три деца няма да празнуват Коледа“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. Пълна къща с деца, смях и веселие. Това доскоро било семейството на Светла и Хуби Гогеви от горнооряховското село Драганово. В дома им скандали никога не е имало, а проблемите решавали единни и с достойнство. Приказката, в която живеели, бива помрачена от неочаквана смърт … Повече за нелеката история на семейството прочетете на първа страница на вестника.

„48-минутен филм за забележителностите на Велико Търново показва Румънската национална телевизия“ е друга новина от днес. Специален филм за всички туристически забележителности на Велико Търново пуска Румънската национална телевизия TVR. Той е с обща продължителност 48 минути и е заснет през лятото на 2019г. със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ … Повече за продукцията прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за китайска студентрка, която обра овациите на тържественото събрания за 8 декември на Великотърновския университет.
„Удариха притежатели на дрога в Джулюница“ е новина от криминалната хроника. „Рекорден брой деца се забавляваха във вътрешния турнир „Нови победи за две възрасти на баскетболен клуб „Етър – 49“ е заглавие от спортните страници.