Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Коледен подарък от 6,7 млн. лева получи област В. Търново“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Коледен подарък от 6 739 343 лв. отпусна държавата за Великотърновска област. Средствата бяха гласувани от правителството на вчерашното заседание и са за ремонти на читалище, спортен комплекс, улици, площади, мостове и други … Коя е общината, която получава най-много пари и в какво конкретно ще бъда вложени сумите, прочетете на страниците на изданието.

„С премиера на комедията „Хванат.net“ търновският театър изпраща 2019 г.“, пише още вестникът. Премиера на комедията „Хванат.net“ е последното заглавие на МДТ „Константин Кисимов“ за 2019 г., информира директорът на театъра Васил Вълчев. първите зрители ще могат да и се насладят още днес от 19.00 часа в камерна зала. Двучасовият спектакъл е по текст на британския драматург Рей Куни … Повече за представлението, актьорите и дейността на търновския театър можете научите от вестника.

„Отмъкнаха 1180 лв. от мъж на кооперативния пазар“ е новина от криминалната хроника.
Страница пета ни разказва за декана на художниците д-р Светослав Косев, който „обича да обикаля планините и да търси полускъпоценни камъни“. „Ивелина Стефанова завоюва втора поредна титла от турнирите на ШК „Асеневци“ е заглавие от спортните страници.

„Коледари шетат из старата столица“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. По традиция в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, областният управител проф. д-р Любомира Попова и служителите на Областна администрация – Велико Търново, посрещаха малки коледарчета. Децата от Целодневна детска градина „Евгения Кисимова“ и ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново гостуваха в Областна администрация … Как премина посещението и кои други институции в града бяха посетени от коледари, прочетете на първа страница на вестника.

„Екоферма в Балкана ще прави по 500 еленски бута на седмица“ е друга новина от днес. Няколко големи проекта за месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия са в процес на одобрение в момента, а изграждането на екоферми и мандри, както и цехове за колбаси в целия регион, е в подем. Регионалната екоинспекция и общините одобряват серия от подобни бизнесначинания, които се определят и от интереса на потребителите, който е свързан с качествена храна … Къде, какво се изгражда и как ще помогне това за развитието на региона, прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за курсант от НВУ „Васил Левски“, който спаси жена при катастрофа.
„Мъж се сдоби с обвинение за измама при сделка с кола“ е новина от криминалната хроника. „105 млади плувци премериха сили в коледен турнир в Горна Оряховица“ е заглавие от спортните страници.