Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Симеон II изпрати благодарствени писма на двама великотърновци“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Последният цар на България Симеон Сакскобитгготски изпрати благодарствени писма до двама веколитърновци, организирали в края на миналата година ремонт в детската белодробна болница „Царица Йоанна“ в Трявна. В кампанията, инициирана от Калин Василев и Даниела Ивановасе включиха близо 60 души … Как премина тя и повече за наградите на двамата старостоличани, прочетете на страниците на изданието.

„38 млн. лв. е проектобюджетът на община Горна Оряховица“, пише още вестникът. Близо 38 млн. лв. е проектобюджетът на община Г. Оряховица за 2020 година. Средствата са с около 3 милиона лева повече от миналата година, като увеличението идва от държавното финансиране и повишените разходи за заплати и осигуровки, след увеличаването на минималната работна заплата и възнагражденията в сферата на образованието … За какво колко ще харчи железничарската община можете научите от вестника.

„Задържаха шофьор, опитал се да избяга от проверка“ е новина от криминалната хроника.
Страница трета ни разказва за това как Великотърновска област отбеляза Йордановден. „Етър“ взе халфа Божидар Кацаров, раздели се и с нападателя Крис Гади“ е заглавие от спортните страници.

„35 смелчаци скочиха в ледените води на Янтра“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. 38-годишният Петър Филев от Велико Търново стигна пръв до Богоявленския кръст. Той скочи заедно с още около 35 смели момчета в ледените води на Янтра, за да се опита да хване кръста, хвърлен от Великотърновския митрополит Григорий . Благодарение на късмета и куража си Петър прекъсна дългогодишна традиция курсант от Националния военен университет „Васил Левски“ да триумфира с Богоявленския кръст в ръце… Как премина честването на Йордановден във Велико Тръново и областта прочетете на първа и шеста страници на вестника.

„Ремонтират с 1,5 млн. европари един от символите на старата столица“ е друга новина от днес. За 1,5 млн. ремонтират един от символите на Велико Търново – Художествената галерия „Борис Денев“. От Общината обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител, като покани да се включат в процедурата, представяйки оферти, са отправени към три от водещите местни фирми … Кои са те и какви са условията за участие, прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за д-р Миглена Миланова, която е новият шеф на Спешна помощ в Г. Оряховица.
„Пиян шофьор се заби в дърво в центъра на Велико Търново след опит да избяга от полицията“ е новина от криминалната хроника. „Здравко Баблаков с нов национален рекорд за юноши старша възраст“ е заглавие от спортните страници.