Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „Пропука се каменна стена, висяща над тротоара на бул. „България“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. Сериозни пукнатини са се появили върху каменна стена, намираща се пред жилищна кооперация на бул. „България“ 6 във В. Търново. Цепнатините са стари, но през последната година силно са увредили съоръжението, което заплашва да рухне върху тротоара, по който ежедневно преминават стотици великотърновци, сгинализираха граждани … От какво са притеснени хората, чия отговорност е укрепването и предприети ли са мерки, прочетете на страниците на изданието.

„54% от регистрираните в бюрото по труда са жени“, пише още вестникът. 1948 души са регистрираните безработни през декември в Дирекция „Бюро по труда“ – Велико Търново. Увеличението на лицата без работа е със 138 спрямо предходния месец или с близо 8%. В община В. Търново безработните са 1424, в община Елена – 334, а в община Златарица – 190 … Повече за цифрите от статистиката на Дирекцията и за пазара на труда в региона, можете да научите от вестника.

„Хванаха крадец, отмъкнал 4700 лв.“ е новина от криминалната хроника.
На страница пета има материал за 20-я рожден ден на медицински център „Аура“, в който се разказва и за дейността на болничната структура. „Етър“ хареса португалеца Педро Лагоа, завършва проверките с мач в Ловеч“ е заглавие от спортните страници.

„10 хил. лв. струва едно миене на град,а правят го с питейна вода, защото речната е мръсна“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. Цялостното почистване и измиване на улиците започна във Велико Търново. Използва се чиста вода както заради хигиеничността, така и заради ефективността. Във връзка със спекулации в социалните мрежи Община Велико Търново уточнява и подчертава, че нито е допустимо, нито би било ефикасно да се използва вода от Янтра заради речната тиня. Ако се използва речна вода, това би довело до допълнително замърсяване … Какво още се казва в позицията на местната администрация и повече за разчета на разходите за почистване, прочетете на страниците на вестника.

„Яслите в община Лясковец вече са безплатни“ е друга новина от днес. Напълно безплатни да бъдат яслите в община Лясковец, решиха на последното заседание общинските съветници. Предложението за тази промяна на е на общинския съветник от „БСП за България“ Емилия Жилиева. Промените влизат в сила от 1 февруари 2020 година и засягат около 30 деца, които посещават единствената ясла в общината … Колко плащаха до сега родителите и колко ще струва облекчението им на общината, прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за баба Дона от Бяла река, която отпразнува 100-я си рожден ден и разкри, че „Рецептата за дълголетие е трудът“.
„Двама в болница след меле в Полски Тръмбеш“ е новина от криминалната хроника. „Дузпи решиха два осминафинала от Зимния турнир по футбол, днес са четврътфиналите“ е заглавие от спортните страници.