Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „За близо 25 млн. лв. продават „Интерхотел Велико Търново“ е заглавие от първа страница на областния всекидневник „Янтра ДНЕС”. 24 995 600 лв. е началната тръжна цена за емблематичния четиризвезден „Интерхотел Велико Търново“. той е обявен за продажба в Информационната система за производство по несъстоятелност на Министерство на правосъдието … Какво включва тази цена и има ли интерес от страна на купувачи, прочетете на страниците на изданието.

„Със 73 000 лв. подпомагат във В. Търново двойките с репродуктивни проблеми“, пише още вестникът. Със 73 000 лева Община В. Търново ще подпомогне двойките с репродуктивни проблеми тази година. Средствата във фонд „Инвитро“ са заложени в бюджета за 2020 г., а към сумата влизат и предходните остатъци от предишните години и предоставено дарение в размер на 3000 лв. … Кога ще стартира приема на документи, кой и как може да участва в програмата, можете да научите от вестника.

„За броени часове спипаха рецидивист, откраднал мобилен телефон във влак“ е новина от криминалната хроника.
Страница пета ни разказва за Хасан Хасанов – библиотекар, който изработва лечебни бижута от мед . „Турнир за Купата на кмета на Церова кория събра 20 шахматисти“ е заглавие от спортните страници.

„Данъчните продават къща на осем века в центъра на Арбанаси за 135 хил. лв.“ е заглавие от другия областен ежедневник „Борба“. Териториалната дирекция на НАП продава най-старата къща в региона и една от най-древните изобщо у нас. По официални научни изследвания намиращата се в центъра на Арбанаси Чамурова къща е строена през XIII век. Смятана е за една от най-богато украсените, като навсякъде из нея ума уникални фрески … Повече за имота и за това има ли интерес към него, прочетете на страниците на вестника.

„Пазете се :коронавирусът прилича по симптоми на грипа, предава се при кихане“ е друга новина от днес. Българските здравни власти са взели всички превантивни мерки по отношение разпространението на новия коронавирус, информират от здравото министерство. От ведомството споделиха информация за възможните методи на инфекция и начините за предпазване от заразяване … Какви са съветите на специалистите прочетете във вестника.

В днешното издание има материал и за деца, които учат математика по китайски метод със сметало на 5000 години.
„Лекари се борят за живота на мъж, прострелял се в гърлото от любов“ е новина от криминалната хроника. „Малките етърци спечелиха по убедителен начин купа „Дряново“ е заглавие от спортните страници.